dinsdag 21 juni 2016

One Tab: Sla je tabbladen op en open ze met één klik ...Met 'One Tab' sla je reeksen van tabbladen op (in Google Chrome):

  • je kan ze vervolgens een naam geven en later weer allemaal snel openen met 1 klik;
  • je kan de groep tabbladen eenvoudig delen met collega's/studenten als een linkje;
  • het maakt bovendien je browser sneller (vele geopende tabbladen vertragen).

Stel, je hebt een hele resem tabbladen/links openstaan en je wil deze volledige reeks bij een volgende inlog, allemaal samen weer gaan openen ... Dat kan met de extensie 'One Tab'.

Ga naar de Chrome webstore (of klik hier) en zoek naar 'one tab' (1). Onder extensies vind je OneTab terug (2).
Klik op 'toevoegen aan chrome' (3) en vervolgens 'extensie toevoegen'.Je hebt nu, bijvoorbeeld, een groep van 6 tabbladen, welke je bij een volgende keer allemaal samen terug wil openen (1). Klik op het OneTab icoontje (2).

Alle tabbladen worden 'verzameld' (1). Indien je nu (of een volgende keer) op 'herstel alles' klikt (2) worden de zes tabbladen weer geopend. Je kan natuurlijk in het lijstje ook één link aanklikken, als je ze niet alle 6 nodig hebt.
Indien je kiest voor 'deel als webpagina' (3): er wordt één linkje gemaakt van deze groep, dat je kan kopiëren en delen via een mail, in een bestand, in een post, ... voor studenten/collega's om te openen.
Bekijk ook zeker de volgende afbeelding voor je aan de slag gaat.


Standaard is OneTab zo ingesteld, dat indien er een tabblad opnieuw geopend wordt dit een volgende keer niet meer in het lijstje staat: doe daarom best volgende:

Klik achter je lijstje op meer > vergrendel deze tabblad-groep: ook al open je in het vervolg één of meer van deze links, ze zullen nu niet meer verdwijnen.


Je kan bovenstaande (dat een tabblad groep vergrendeld is) ook éénmalig als standaard instellen. Je moet dan niet meer telkens een tabbladgroep apart gaan vergrendelen.

Rechtermuisklik bovenaan op het OneTab icoontje (1).
Vink aan 'Bewaar ze in uw OneTab lijst (2).
Je tabblad groep zal nu blijven bestaan, ook bij herhaald openen, tenzij je ze manueel verwijderdt.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten