dinsdag 24 mei 2016

Kopieer een map in Google Drive

Laatste update zondag 2/2/2020In je Online Google Drive (browserversie), is er geen standaard mogelijkheid om een map te kopiëren. Hiervoor dien je een extra stukje software te installeren.
Er zijn meerdere mogelijkheden, ik geef hier de Chrome App Copy Folder als voorbeeld

De Chrome App Copy Folder

Als je werkt met de Chrome Browser, is het mogelijk om in de Chrome Webstore de app 'Copy Folder' te installeren.
Deze laat je toe een map naar keuze te dupliceren en geeft bepaalde mogelijkheden in verband met het delen van deze map.

Volgende stappen dien je eenmalig uit te voeren: de instellingen worden in je Google Account opgeslagen.

Open deze link en kies voor 'toevoegen aan Chrome'.Klik op 'review permissions'.

 Kies vervolgens voor toestaan.

Als je toegang hebt tot de Chrome Apps, zie je Copy Folder nu staan tussen je andere apps en kan de toepassing telkens je dit wenst daar openen. Zo niet (lijkt me op Chromebooks het geval) sla je de link van Copy Folder best op als bladwijzer in je bladwijzerbalk.


Open de app of de link van Copy Folder. Je kan de link van de map die gekopieerd moet worden plakken (1) of gewoon de map zoeken en selecteren in Drive (2).


Kies de juiste map (1) en klik op 'selecte' (2)


Als het de gewenste map is, klik next


Geef desgewenst aan andere naam


Je kan ervoor kiezen om ook de deelrechten van de map mee te kopiëren (1). Vervolgens kan je de map op dezelfde plaats als de originele laten terechtkomen, in je hoofdmap 'Mijn Drive' of op een plaats naar keuze (2). Voor deze laatste optie, dien je de link van de map waarin de kopie moet terechtkomen kopiëren en plakken (3). Klik next.


Er verschijnt nog eens een overzichtsvenster. Al alles in orde is, kies 'copy folder'. Afhankelijk van je mappen, submappen en bestanden, kan het vervolgens even duren voor alles gekopieerd werd op de door jou gekozen locatie.Geen opmerkingen:

Een reactie posten