maandag 7 december 2015

Drie manieren om Google Keep te bereiken via Chrome

Je kan Keep in Google Chrome op (onder andere deze) drie manieren bereiken (hierbij is het natuurlijk telkens van belang dat je bent aangemeld in Google Chrome).

Voer één van de drie wijzen naar eigen voorkeur uit/toe.

1. Gewoon met de "www" openen in je browser
2. Toevoegen als app in chrome
3. Toevoegen als extensie in je browserbalk

1. Ga gewoon naar https://keep.google.com/ (en maak er eventueel een bladwijzer van)
2. Installeer de App in Chrome

Ga naar je Chrome App en vervolgens naar Web StoreGeef "Keep" in in het zoekvenster en klik vervolgens op "toevoegen aan Chrome" bij de app" Google Keep - Notities en lijsten"Klik in het dialoogvenster op "App toevoegen"De App zal nu toegevoegd worden aan je Chrome Apps en je kan Keep steeds van daaruit openen3. Installeer de extensie in Chrome

Een extensie is enerzijds makkelijk bereikbaar (als knopje in je browserbalk), anderzijds laat deze je ook toe Keep te openen in een "pop-up" venster, wat soms makkelijk is.

Voer deze stappen dus alleen uit als je Keep in een apart venster wil openen.

Ga naar Chrome Apps en vervolgens de Chrome WebstoreGeef "panel view" in in het zoekvenster, scroll naar beneden, voeg de extensie "Panel view for Keep" toe aan Chrome"Extensie toevoegen" in het dialoogvenster aanklikkenOpen Keep vanuit je BrowserbalkWens je Keep als pop-up te openen? Open "instellingen" via het "hamburger" icoontjeScroll naar beneden en klik op "send to panel".Vanf nu zal Keep steeds in een apart "panel" geopend worden. Wil je dit niet meer, klik je in instellingen opnieuw op "send to panel" om dit ongedaan te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten