dinsdag 27 maart 2018

Het activiteitendashboard


Een nieuwe optie (uitgerold sinds 21/3/2018) in Google Drive heet 'Activiteitendashboard'.
Kort samengevat: gebruikers kunnen (indien ze eigenaar zijn of bewerkrechten hebben) bekijken wie wanneer naar hun bestand heeft gekeken.

Jij kan dus zien wie naar jouw bestand heeft gekeken en omgekeerd.

Je kan zelf bepalen of je wil dat anderen zien of jij gekeken hebt.
Voor één bepaald bestand, of meteen uitschakelen voor alle bestanden.

1 Instellen wie jouw weergaven kan zien


Dit kan van zodra je een eerste keer de pop-up krijgt zoals hier afgebeeld (je kan deze instelling achteraf steeds wijzigen):

(1) meer info over de privacyinstellingen;
(2) ik begrijp het: anderen kunnen zien of jij een bestand hebt weergegeven.


Indien je in eerste instantie 'ik begrijp het' hebt gekozen, kan je dit achteraf nog steeds aanpassen.

Open een bestand en kies extra > activiteitendashboard


Klik op 'privacyonstellingen'



(1) zet voor alle bestanden uit dat mensen je weergaven kunnen bekijken;
(2) zet voor dit bestand alleen aan of uit dat mensen kunnen weergeven.



2 Kijken wie een bestand van jou heeft weergegeven


NB Dit hangt dus af van hoe mensen hun privacyinstellingen hebben aangepast

Open een bestand waar jij bewerker of eigenaar van bent, klik op extra > activiteitendashboard


Onder tabblad één zie je iedereen staan met wie je expliciet gedeeld hebt (individuen en groepen)


Kies je voor het tweede tabblad, zie je alle namen van kijkers, indien je het bestand gedeeld hebt met 'iedereen in je organisatie (met de link)': dus niet met specifieke personen of groepen.