donderdag 29 september 2016

Een Google Form pauzeren/hernemen

Laatste update 2017/11/20

Stel, je laat je studenten werken aan een opdracht op basis van een Google Form.

Mogelijks hebben ze niet voldoende tijd tijdens de les, wil je de verwerking over meerdere dagen of weken laten verlopen, dienen ze thuis verder te werken ...

Een echte "pauzeer" knop is er helaas niet, maar door de instellingen van je form aan te passen, kan je er vrij eenvoudig voor zorgen dat het wél kan.

1 Binnen een G Suite omgeving
2 Overzicht van reacties
3 Met een 'gewoon' Google account
4 Varia/opmerkingen

1 Binnen een G Suite omgeving


Kies in de bewerkmodus van Forms voor 'instellingen' (tandwieltje naast 'verzenden').
Vink alles aan zoals aangegeven bij (1), (2), (3) en (4).Laat de student het formulier gewoon indienen, met alles wat hij reeds heeft ingevuld. Hij ontvangt nu een mail met de knop 'Reactie bewerken'. Indien hij daar thuis, een volgende les ... op klikt, opent het formulier zich terug mét de reeds ingevulde waarden.Bovenaan het formulier staat dit voor de student vermeld (let op: de student dient NIET te klikken op 'vul een nieuwe reactie in', dan opent zich een nieuwe, blanco opdracht zonder de reeds ingevulde gegevens).
Hij werkt gewoon verder in het reeds geopende bestand.2 Overzicht van reacties


Hoe ziet de spreadsheet met reacties er dan voor jou uit als leerkracht?
Er is geen extra rij toegevoegd na herinzending, maar je ziet een zwart vakje staan bij antwoorden waar de student iets aan heeft gewijzigd.


Onder het tabblad reacties > individueel vind je wel een kopie terug van iedere inzending van de student ... Achter zijn/haar naam staat dan een cijfer dat aangeeft om welke versie het gaat.
De inzending met het hoogste cijfer is de laatste/definitieve versie.


3 Met een 'gewoon' Google account


De instellingen van het form zijn dan als volgt ...


De werkwijze voor de student is identiek, alsook de rapportage van de reacties.

4 Varia en opmerkingen


  • Indien je je studenten tussentijds wil laten opslaan (= formulier inzenden), kan hij dit niet als al je vragen op 'verplicht' staan: dan dient hij alles (eventueel fictief) in te vullen. Dus, beter niet verplicht aanduiden in de vraagopmaak;
  • Ik denk niet dat er een beperking op het aantal keren staat dat je het formulier laat herinvullen ... ik heb het niet ondervonden noch ergens gelezen;
  • Indien studenten antwoorden wijzigen, zie je dit aangegeven staan in je spreadsheet (zie 2 Overzicht van reacties). Via bestand > revisiegeschiedenis kan je eventueel bekijken wat hun vorige antwoord was. Of via het tabblad reacties > individueel en daar een eerdere versie van zijn inzending openen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten