donderdag 29 september 2016

Een Google Form pauzeren/hernemen

Stel, je laat je studenten werken aan een opdracht op basis van een Google Form.

Mogelijks hebben ze niet voldoende tijd tijdens de les, wil je de verwerking over meerdere dagen of weken laten verlopen, dienen ze thuis verder te werken ...

Een echte "pauzeer" knop is er helaas niet, maar door de instellingen van je form aan te passen, kan je er wel vrij eenvoudig voor zorgen dat het wel kan.

1 Binnen een GAFE omgeving
2 Overzicht van reacties
3 Met een 'gewoon' Google account
4 Varia/opmerkingen

1 Binnen een GAFE omgeving

Kies in de bewerkmodus van Forms voor 'instellingen' (1).
Vink alles aan zoals aangegeven bij (2), (3) en (4).


De student/inzender ontvangt nu een mail met de knop 'reactie bewerken'


Vervolgens opent het form zich met de melding dat de vorige ingeleverde versie bewerkt wordt.
De student/inzender kan nu aanpassen of verder invullen.

2 Overzicht van reacties

Hoe ziet de spreadsheet met reacties er dan voor jou uit als leerkracht?
Er is geen extra rij toegevoegd na herinzending, maar je ziet een zwart vakje staan bij antwoorden waar de student iets aan heeft gewijzigd.


Onder het tabblad reacties > individueel vind je wel een kopie terug van iedere inzending van de student ... Achter zijn/haar naam staat dan een cijfer dat aangeeft om welke versie het gaat.


3 Met een 'gewoon' Google account

De instellingen van het form zijn dan als volgt ...


Indien de student het form heeft verzonden, krijgt hij/zij onderstaande melding en klikt op 'reactie bewerken'.


Het form opent zich om te her-/bewerken: de student dient de link in de adresbalk te kopiëren en op één of andere manier op te slaan: zichzelf mailen, opslaan als bladwijzer, ... Kortom, ergens plakken waar hij 'm later weer kan openen en aanklikken en verder werken in het form.

4 Varia en opmerkingen


  • Indien je je studenten tussentijds wil laten opslaan (= formulier inzenden), kan hij dit niet als al je vragen op 'verplicht' staan: dan dient hij alles (eventueel fictief) in te vullen. Dus, beter niet verplicht aanduiden in de vraagopmaak;
  • Ik denk niet dat er een beperking op het aantal keren staat dat je het formulier laat herinvullen ... ik heb het niet ondervonden noch ergens gelezen;
  • Indien studenten antwoorden wijzigen, zie je dit aangegeven staan in je spreadsheet (zie 2 Overzicht van reacties). Via bestand > revisiegeschiedenis kan je eventueel bekijken wat hun vorige antwoord was. Of via het tabblad reacties > individueel en daar een eerdere versie van zijn inzending openen.