woensdag 16 maart 2016

Google drive: delen beperken in tijd

Je kan sinds gisteren een 'vervaltijd' instellen op het delen van een bestand/map in Google Drive:

- kan zowel voor mappen, als tekstbestanden, presentaties, ...
- kan alleen met 'weergeven' of 'mag reageren', niet met 'bewerken'
- kan voor verschillende personen een afwijkende vervaldatum zijn
- kan zowel voor individuen als voor groepen ingesteld worden

Eerst 'deel' je het bestand zoals je gewoon bent.
Vervolgens open je het uitklapmenu voor 'weergeven, bewerken, reageren, ...' en je kiest 'vervaltijd instellen'

Deel en kies 'vervaltijd instellen'
Kies voor 7 of 30 dagen, of de optie 'aangepaste datum'. Als je had gedeeld als 'bewerken' zal dit automatisch veranderen in 'weergeven/mag reageren' ...


In onderstaand voorbeeld, is voor verschillende personen, een verschillende vervaltijd ingesteld.